The Wild West 2017

TERUG NAAR PLANNING

Zondag, 24 september 2017
Prachtig wandelen in Snow Canyon SP
We hebben goed geslapen op deze mooie en stille camping. Je hoort de weg 15 een beetje maar hebt er geen last van. Toen we net in bed lagen begon het weer opeens hard te waaien en we vroegen ons af of de slide out en René's nieuwe tentje dat kunnen hebben. Blijkbaar wel. Maar het was ook vrij snel weer klaar met waaien.
We hebben allemaal, behalve Emma, vannacht coyotes gehoord, cool!

Vandaag was René als eerste op, de mensen in de tent 2 plekken verder hadden de wekker heel vroeg staan, lol. Na een simpel brekkie met brood en koffie zaten we al om 7:20 uur in de auto. En even later verloren we al een uur omdat we in Utah kwamen. De Virgin River Canyon is een prachtige kloof, de route vandaag was kort en mooi.
We zijn aan de noordkant van Snow Canyon SP gestopt en hebben de White Rocks Trail gelopen, heel erg mooi. Witte rotsen zoals de naam al doet vermoeden. En ook hier kwamen we niemand tegen, heerlijk!

    

    

    

    

Toen zijn we het park in gegaan en het was heerlijk rustig, je ziet hier wel Amerikanen maar zoals op veel plekken waar wij komen, heel weinig Europese of, nog erger, Aziatische (busladingen) toeristen.
We hebben een gecombineerde trail gedaan, Butterfly, Lava Fields, West Canyon en Red Sands. Dit was weer een hoogtepunt! We hebben 1˝ uur gelopen en geklommen, maar zooooo mooi!! We waren moe maar voldaan toen we bij de camper kwamen.

    

    

    

    

    

    

    

    

Bij het Visitor Center hebben we wat info gevraagd over de camping en we zijn wat plekken gaan bekijken. Komen we hier nog eens terug, dan willen we hier zeker kamperen.
We hadden de Jenny Canyon Trail nog willen doen maar daar kon ik nergens parkeren en dus zijn we het park verlaten. We vonden Snow Canyon allemaal mooier en bijzonderder dan Valley of Fire. Heel divers!

In Washington hebben we bij een Mall gekeken of er een food court was (niet dus) en heeft Emma boeken gekocht bij Barnes & Noble terwijl ik de e-mails checkte in de Starbucks hoek. Er lag een Arby's naast de mall en daar hebben we wat kleins gegeten.
Omdat we vanochtend een uur verloren zijn en de Hop Valley Trail nog zeker een uur rijden was, en weer terug, besloten we om dat niet te doen. We wilden even rustig in de Walmart lopen en die lag vlakbij onze camping in Quail Creek SP. We hebben wat dingen gekocht: topje, dikke sokken, 2 pyjamabroeken, een spel en 2 leggings.

Om 15:45 uur waren we op de camping. Het is een mooie camping, mooier dan ik had verwacht, en we hebben volgens de ranger, de mooiste plek uitgezocht, en dat klopt wel. René en Emma zijn eerst naar het water gelopen en kwamen terug met hout voor de fire pit, én met de mededeling dat ze een tarantula hadden gezien! Jacky, Emma en ik zijn meteen terug gegaan maar hij was al weg. We zagen wel een roadrunner.

    

    

We hebben weer garnalen en tilapia vis op de grill gedaan, Santa Fe salade erbij en fikkie gestookt. Bij het vuur gezeten en zoals altijd, lekker op tijd naar bed.

Wildlife: een paar Gambell's Quails, een ground squirrel, een tarantula en een road runner.
Het weer: zon met 26 graden.
Gereden: 62 mijl
Camping: Quail Creek SP campground, plek 16, $ 23,00

TERUG NAAR PLANNING

Klik hier voor de volgende dag 25-9-17